dinsdag 17 november 2020

Batabylon de drijvende tuinen van de Betuwe.

 Het is lang geleden dat ik iets heb gepost hier, ik wist niet goed wat ik te vertellen had. Nu heb ik iets om over te schrijven, namelijk mijn nieuwste projekt. Ik wil een eco-community opzetten. 

wat ik voor ogen heb is een woon/werkgemeenschap die off-grid en zelfvoorzienend is, maar ook zelfbedruipend, ( d.w.z. dat de community genoeg geld verdient om belastingen en andere vaste lasten te betalen en geld overhoudt om nog meer communities op te zetten.) 

Deze community heeft 20 tot 25 deelnemers en 3 hectare land voor woningen en voedselproductie. Naast voedselproductie voor de bewoners en voor de verkoop, nevenactiviteiten als een kampeerboerderij/bed&breakfast of workshops/cursussen.

Met het oog op de toekomst wil ik een gedeelte van deze community op het water bouwen. Nederland ligt onder de zeespiegel en wordt beschermd door de deltawerken. Deze zijn gebouwd met behulp van fossiele brandstoffen en zijn niet te onderhouden of repareren zonder fossiele brandstoffen (zonder machines, met de hand, dacht het niet). Ondertussen stijgt de zeespiegel vanwege klimaatverandering, wanneer dit alles gebeurd is nog onduidelijk, hoelang het duurt voordat de olie op is bijvoorbeeld (nog voordat de olie "op"is zal er tekort zijn.) Olieprofesionals zoals BP schatten het einde van olie rond 2050/2060.

Voor die tijd wil ik deze community opzetten en nog meer communities om handel mee te drijven. De eerste community richt zich op voedselproduktie, de tweede op plantvezels en wol/leer voor touw en textiel, de derde op zuivel, eieren en vlees. Iedere community voegt iets toe aan het geheel en maakt zo het geheel duurzamer en meer zelfvoorzienend.

Het soort woning laat ik hier open, dat mogen de deelnemers zelf bepalen. Er zijn ook andere dingen die deelnemers zelf bepalen, maar dat moet nog verder uitgewerkt worden.

 Ook belangrijk is een spiritueel element in de vorm van natuur en community. ( bijv. Wicca of druidisme) 

Dit alles is maar een ruwe schets en moet nog verder uitgewerkt worden, maar ik wil dit niet alleen doen, het moet een community worden geen dictatuur. Als iemand dit leest en vragen heeft, graag! Of als je denkt, dit spreekt mij aan, laat een commentaar achter en ik neem snel contact op.

Batabylon de drijvende tuinen van de Betuwe.

 Het is lang geleden dat ik iets heb gepost hier, ik wist niet goed wat ik te vertellen had. Nu heb ik iets om over te schrijven, namelijk m...